středa 5. září 2012

První zářijový zájezd roku 2012

V sobotu 8.9.2012 odjíždí naše cestovní kancelář na první zářijový zájezd tohoto roku.
Za 8900 Kč máte možnost za 8 dní poznat Londýn, Stratfort-upon-Avon, Stonehenge, Salisbury, elitní školu Harrow, Windsor a mnoho dalšího.




A co je na programu?


1. den: Ráno je naplánován odjezd, poté se přes Německo a Belgii dostaneme do francouzského Calais.

2. den: Z Doveru se přesuneme na Londýna, kde si prohlédneme městskou část Westminster: Parlament a Big Ben, Westminsterské opatství. Projdeme se po nábřeží, podíváme se obří ruské kolo London Eye, přes krásný St.Jamses´s Park se dostaneme k Buckinghamskému paláci, kde zamáváme královně. Poté se přesuneme do kulturní a nákupní zóny na náměstí Piccadilly Circus a Trafalgar Square, Leicester Square.
Dále bude následovat prohlídka SOHO, zábavné tržnice Covent Garden. Večer se ubytujeme v hostitelských rodinách, kde nám naservírují něco z typických britských pokrmů.

3. den: Po snídani obkroužíme Londýn na palubě autobusu, kde bude možnost návštěvy stadionu FC Chelsea a také nákupu suvenýrů. Hlavním bodem programu bude návštěva Museumlandu: úžasné historické Victoria and Albert Museum, naprosto úchvatné a interaktivní Science a Natural History Museum. Kousek od Museumlandu je Hyde Park, který také navštívíme. Dále na Oxford Street nás bude čekat osobní volno. Večer bude následovat opět návrat na ubytování, večeře a nocleh.

4. den: Po anglické snídani se vydáme do  katedrálního města Salisbury, kde si prohlídneme město a budeme mít osobní volno na procházku a nákupy. Dále bude následovat návštěva Stonehenge, který je pokládán za nejvýznamnější starověkou architektonickou památku Evropy. Večer se vrátíme do rodin na teplou večeři a nocleh.

5. den bude patřit celodennímu výletu do Oxfordu, nejstaršího anglického univerzitního města, kde budeme mít možnost návštěvy Christ Church College a slavné jídelny známé z filmů o Harry Potterovi a také prohlídnout si koleje. Odpoledne je naplánována návštěva města Stratford-upon –Avon, rodiště a místo posledního odpočinku Williama Shakespeara, poté se projdeme v centru a návštívíme kostela St.Trinity. Večer se opět vrátíme do rodin.

6. den máme v plánu výlet do největšího obydleného hradu na světě královského Windsoru, dále pojedeme kolem Runnymede - památníku Magny Carty Libertatum a mohyly letcům z Bitvy o Británii. Odpoledne navštívíme prestižní soukromou školu Harrow, kterou navštěvoval mezi jínými i Sir Winston Churchill nebo starosta Londýna Boris Johnson, a také se v ní natáčely scény z Harry Pottera. Večer se přivítáme s rodinami a vychutnáme si poslední noc strávenou v britských rodinách.

7. den: Ráno se nasnídáme u rodin a také se s nimi rozloučíme. Poté se dostaneme do samotného centra Londýna, kde si pěšky projdeme finanční centrum The City of London a St. Paul´s Cathedral, pevnost The Tower of London a královské korunovační klenoty, budeme moci nafotit krásné fotky ikonického The Tower Bridge a zhlédneme i doky svaté Kateřiny. Zajímavá bude jízda vláčkem bez řidiče DLR do Greenwich, projdeme pod hladinou Temže tunelem a dostaneme se i přes nultý poledník na západní polokouli. Poté zamáváme Londýnu a pojedeme domů přes Francii, Belgii a Německo.

8. den: Návrat do České republiky se předpokládá ve večerních hodinách.


A co je v ceně?

Cena zahrnuje dopravu zahraničním autobusem s možností občerstvení, přepravu trajektem nebo Eurotunelem, 5x ubytování v rodinách s plnou penzí ( oběd v balíčku), odborného průvodce, mapy Londýna a ostatních navštěvovaných měst, pojištění CK proti úpadku, pojištění léčebných výloh, storna zájezdu,  odpovědnosti za způsobenou škodu, zavazadel a úrazové pojištění.

Co v ceně není?

Cena nezahrnuje: vstupné do navštěvovaných muzeí a jízdné v místní dopravě. Doporučené kapesné na vstupy do muzeí 50,-GBP.

Žádné komentáře:

Okomentovat