čtvrtek 27. září 2012

Mise Ostraváků v Londýně

Přečtěte si, jak probíhala cesta studentů Obchodní Akademie v Ostravě do Londýna ve dnech
20.-25. září 2012.

20.9.2012
Čtvrtek začal dobře, všichni se dostavili k odjezdu, což je důkaz, že silná vůle přemůže i nemoc. Jestě začátkem týdne se nevolnosti nejrůznějších typů pokoušely rozbít výpravu, je však docela možné, že se jednalo o běžnou cestovní horečku.
V plné sestavě a v dobré náladě, se zpěvem a tleskáním jsme opustili vlast za účelem sběru zážitků v cizích zemích. Byla to snad právě přemíra energie, co zkratovala mikrofon, ale pohotovým zásahem pana řidiče bylo ozvučení busu ihned oživeno.
Tak hopem letem světem : Německo, Nizozemsko, Belgie, Francie a přes Kanál do Anglie ( tak dobře, správně Spojeného Království).

Trajekt
21.9.2012
V pátek Greenwich, sériové focení na čáře, co půlí svět na východ a západ, wow celý Londýn pod nohama a nad hlavou křik papoušků. Počasí drží, déšť vyčkává, to je dobře, tak pojeďme dál - vlakem bez řidiče a pak metrem přímo do srdíčka Londýna. Otočka na London Eye, škoda  - 4D experience má technické problémy, ale reál je stejně nejlepší ! Přes Westminster za královnou a pak volno ( konečně !) na nákupy na Piccadilly a Leicester Square. Obtěžkaní igelitkami a fučící přes greenwichský kopec k busu. A rovnou k hostitelským rodinám: To se bude spát!


22.9.2012
V sobotu výlet za Becketem do Canterbury, taky za Christopherem Marlowem a Thomasem Morem.
Co všechno za ta staletí viděla gotická okna katedrály -  matky všech anglikánských kostelů ? Pokračování do Leeds Castle - labutě a holubi, zlatí kapři a lekníny, Lady Baillie a její přepychové komnaty, hmmm jsme v dobré společnosti princů, králů, prezidentů a hollywoodských hvězd, co na tom, že jejich zlatý věk už odvál čas!


23.9.2012
V neděli si posedíme na sedadlech v autokaru trochu déle - objet Salisbury, Stonehenge a Oxford není jen tak. Naštěstí je k nám dálnice laskavá a nehází nám pod kola překážky v podobě objížděk a uzávěr. Nejdřív důstojná mše v salisburské katedrále, pak vítr a déšť na Stonehenge a na závěr bonus -  asi tisíc hlučných Italů v Christ Church College u Harryho P., aka Jindřicha Hrnčíře v Oxfordu. Mít tak jeho Nimbus 2000 a moci se proletět nad tou nekonečnou frontou...

Stonehenge

24.9.2012
Pondělní Londýn je plný překvapení - přeháňky u Toweru, pak vítr z hor, dvě nedochvilné účastnice zapomenuté ve stínu katedrály, adrenalinové přesuny vlaky a metrem a O2 Aréna. Přesný dojezd na trajekt do Doveru a nekonečné čekání na loď - vichřice nad La Manche, ano, vlastně proč ne, zážitky z cest nemusí být hezké, ale SILNÉ. To tedy jsou - hlavně pro některé členy výpravy, co mají slabší žaludky a citlivou rovnováhu. Informovaný a poučený cestovatel si však poradí a problémy překoná :-)

Modrý Tower Bridge
Doufáme, že jste si s námi zájezd užili:) Budeme moc rádi, pokud s námi budete sdílet fotky nebo komentáře nebo cokoliv Vám bude libo:)


Žádné komentáře:

Okomentovat