pátek 15. března 2013

Získat fotku s Adele bude snadné jako facka

Slyšeli jste už o proslulém muzeu voskových figurín Madame Tussaud?
Toto muzeum nedávno ohlásilo další výrobu další figuríny do své rozsáhlé sbírky: bude ní oceňovaná zpěvačka Adele, která nedávno dostala Oscara za píseň k filmu Skyfall.

Muzeum Madame Tussaud: další klasické muzeum?
Muzeum Madame Tussaud není jen běžným muzeem, kde se budete procházet od vitríny k vitríně či od obrazu k obrazu. Výstava voskových figurín bude totiž všude okolo Vás. Slavní lidé Vás budou obklopovat až tak zblízka, že se někdy můžete až vylekat, jak opravdově vypadají.  V tomto muzeu se budete cítit jako na červeném koberci před vyhlášením Oscarů.

Živý nebo figurína?
 Jak muzeum vzniklo?
Jak název napovídá: na vzniku muzea se významně podílela paní Marie Tussaudová.
Paní Tussaudová se narodila ve Štrasburku v roce 1761. Její matka pracovala jako hospodyně u švýcarského lékaře Courtise v Bernu, který uměl pracovat s voskem a vytvářet voskové figuríny. V roce 1765 Courtise vyrobil voskovou figurínu milenky Ludvíka XV. Marie Jean de Barry - tato figurína je v současnosti nejstarším vystavovaným kusem výstavy.

Paní Tussaudová se toto umění naučila a v roce 1777 vytvořila svou první figurínu, byl ní slavný básník Voltaire. Mezi její tvorbu také patří figurína Benjamina Franklina nebo Jean-Jacques Rousseaua. Během Francouzské revoluce snímala posmrtné masky obětí, jejichž sťaté hlavy údajně hledala mezi zbytky těl a dalšími mrtvolami.

Madame Marie Tussad
Po smrti lékaře Courtise Marie zdědila sbírku figurín a začala s celou výstavou cestovat po světě. V roce 1802 byla pozvána Paulem Philidorem, slavným iluzioniostou, do Londýna. Vzhledem k proběhlým napoleonským válkám se poté nemohla vrátit do Francie a v roce 1835 se nastálo usídlila v Londýně v ulici Baker Street. V roce 1885 se výstava přestěhovala do svého nynějšího působiště na ulici Marylebone Road.

A co v muzeu uvidíte?
Muzeum je členěno do mnoha oddílů: historicky nejstarší částí je Chamber of Horrors (překlad: Komnata hrůzy), kde uvidíte figuríny slavných londýnských vrahů, obětí Francouzské revoluce, uslyšíte padat gilotinu a zažijete statí hlavy Marie-Antoinetty v přímém přenosu. Hlouběji v Komnatě hrůzy se můžete dostat až do části SCREAM, která je určená jen pro ty nejsilnější povahy.

Malá ukázka z Komnaty hrůzy
V dalších oddílech uvidíte královskou rodinu v plné parádě, hvězdy Hollywoodu (a s čím dál tím vyšším počtem Indů v Londýně jsou zařazeny) také hvězdy Bollywoodu.



Projdete se tzv. Kulturní zónou, kde se ne nadarmo budete ptát zda "být či nebýt", porovnáte se v interaktivním testu IQ s Einsteinem a zkusíte svou kreativitu ve společnosti Picassa. V části Superhrdinů si změříte bicepsy s Wolverinem či Hulkem.
Na sportovce muzeum taky nezapomnělo: můžete si kopnout penaltu pod dohledem Davida Beckhama, vyfotit se s Davidem Hamiltonem. A kdo k tomu všemu bude hrát? Zažijete jednu velkou party ve společnost Rihanny, Michaela Jacksona, Boba Marleyho, Beatles, Lady Gaga a mnoha dalších, ale ti si s Vámi dají welcome drink až na místě.

Marilyn Monroe
Celou prohlídku zakončíte na projížďce v londýnském taxíku nazvanou Spirit of London (Duch Londýna), který vás provede historií Londýna od dob Tudorovců, přes stavbu katedrály Svatého Pavla až po nynější atmosféru Londýna.

Toto muzeum Vás uchvátí.

Žádné komentáře:

Okomentovat